Over ons

Depot 145 vzw

Over ons

Organisatie:


Onze vriendenkring van Depot 145 vzw bestaat voornamelijk uit de actieve medewerkers zelf.

Zij komen hoofdzakelijk uit de Technische Diensten bij de VVM of de mechanische sector.

Zij steken veel vrije tijd in allerlei herstellingen en onderhoudswerkzaamheden aan het wagenpark..

De bestuurders zijn afkomstig uit de Vlaamse Vervoersmaatschappij/De Lijn of exploitanten.

Hierdoor zijn zij bekwaam in het vak en beschikken over een jarenlange ervaring.

Depot 145 vzw zorgt voor een aanvullende opleiding en opvolging op de historische bussen zodat onze bestuurders veilig en met een gerust hart de weg op kunnen.Het Depot 145 team.


Het Depot 145 team is het kloppend hart van de vereniging, en zorgt ervoor dat de busvloot technisch en veilig in een prima conditie blijft verkeren. Het uitvoeren van renovatiewerken aan busvloot is de uitdaging voor de toekomst van de organisatie.
Communicatie


Depot 145 vzw voert een beleid waarin een goede communicatie en interne samenwerking hoog op de agenda staan.

Vrijwilligers worden op de hoogte gehouden via een electromische "145-Nieuwsbrief" en de "145-Mail" (e-mail). De "145-Nieuwsbrief" gaat ook naar externe relaties en donateurs.

Oproep naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers : Onze vrijwilligers bekleden reeds diverse functies.

De grootste groep bestaat uit techniekers bij de afdeling Onderhoud. Graag willen we onze werkgroepen graag uitbreiden met nieuw bloed.

Ook is er behoefte aan begeleiders die adviseren, meewerken, creatieve uitstappen aanbrengen en het bedrijfsklaar maken van de busvloot voor evenementen
Koepelorganisatie META :


In 2004 gaf de VVM De Lijn de opdracht tot het maken van een studie voor het beheer en exploitatie van het historische materieel en daaraan verwante objecten. De Lijn deed voorheen zaken met verschillende verenigingen, die een nauwe relatie met het vervoersbedrijf hadden. Voor De Lijn was dit een onoverzichtelijke situatie. De directie wilde een vast aanspreekpunt voor museale zaken. Na veel overleg is in 2008 de koepelorganisatie Mobiliteit Erfgoed Tram en Autobus (META) opgericht. De koepelvereniging META verenigt organisaties, dus ook Depot 145 vzw, die zich actief inzetten voor het erfgoed van het openbaar stads- en streekvervoer en vormt zo het aanspreekpunt voor de sector. Tegelijkertijd behartigt en verdedigt ze als spreekbuis de belangen van de sector.


Bestuur


Zoals in elke vereniging is de raad van bestuur verantwoordelijk voor het reilen en zeilen.

In de loods worden grote herstellingen uitgevoerd. Het is de plek waar de vrijwilligers werken aan diverse historische bussen uit de koepel META.

De stelplaats in Koersel is de vaste stek qua gastronomie van Depot145 vzw.